Ajánlatkérés

Ajánlatkérés szobafoglalás

Kérje személyre szabott ajánlatunkat kötelezettség nélkül. Garantáltan a legkedvezőbb árat számoljuk!

Érkezés

Távozás

Abbázia tipp

Foglaljon közvetlenül nálunk és mi megajándékozzuk Önt!

Abbázia Club Hotel Kék

8360 Keszthely, Erzsébet királyné útja 23.

Ajánlatkérés/Szobafoglalás

+36-83/531-981 - sales@abbaziagroup.com

Látnivalók és programok a környéken

A Balaton fővárosa, Keszthely

A Balaton nyugati szegletében élénk kulturális élettel, gazdag történelemmel találkozhatunk a Zalai-dombság és a Keszthelyi-fennsík ölelésében. A közel 20.000 lakost számláló zalai városnak olyan híres emberek voltak a szülöttei és lakói, mint a Festeticsek, Asbóth Sándor, Goldmark Károly, Szendrey Júlia, Básti Lajos.

Festetics Kastély: Keszthely legismertebb látványossága, Európa egyik legnagyobb, az ország egyik leglátogatottabb barokk stílusú kastélya a város északi részén fekvő Festetics Kastély, amely öt épületében hat állandó kiállítást mutat be. Hatalmas és rendezett parkja egész évben hosszú sétákra csábítja a látogatókat, a gyönyörű épületegyüttesben található kiállítások bejárása pedig könnyen kitölthetik akár az egész napot is. 

Fő tér: A kastélyból a sétálóutcán keresztül a Fő térre érve, számos városi nevezetességgel találkozhatunk. A romantikus vagy eklektikus stílusban épült lakóházak és a gránit, bazaltlapokkal burkolt tér, mind a város jellegzetességei közé tartoznak. A téren Festetics György ülőszobra áll, amelyet a gróf születésének 250. évfordulójára avattak, valamint a Szentháromság-szobor és a Magyarok Nagyasszonya Plébánia Templom található itt.

Balaton Kongresszusi Központ és Színház: A Fő téren álló,1910-ben épült és 2002-ben teljesen felújított épület egész évben színvonalas koncertek, színházi előadások, ismeretterjesztő műsorok, városi rendezvények helyszíne.

Balatoni MúzeumA Balatoni Múzeum a Balaton történetét bemutató állandó kiállítással, a környéken feltárt régészeti leletekkel, az állatvilágra vonatkozó különleges ismeretekkel és színes népművészeti tárlattal várja a látogatókat. 

Helikon parkA város legnagyobb zöldterülete, hatalmas gesztenye- és platán fáival frissítő látványt nyújt. A Festeticsek által létrehozott parkot járva sok apró, kulturális és történelmi meglepetésben lehet részünk, amelyek közül kiemelkedik a Helikon emlékű.

További múzeumok a városban, amelyeket érdemes meglátogatni

Marcipán MúzeumA Marcipán Múzeum Keszthelyen, a Festetics Kastély közvetlen közelében várja kedves vendégeit. Simonfai Jenő, és felesége, Ágnes a marcipánfigurák készítését mesteri szintre fejlesztette, melyből a legszebb darabokat egy kiállításon vendégeink is megtekinthetik. 

Babamúzeum, Csigaparlament, Történelmi Panoptikum, Játékmúzeum, Kínzó Múzeum, Erotikus Panoptikum, Giccsmúzeum: ezek a különféle stílusú és érdekes látnivalókat rejtő múzeumok egész évben várják a kedves látogatókat Keszthely szívében.

Környékbeli látnivalók, programok

Fekvésének és adottságainak köszönhetően az Abbázia Club Hotel  alkalmas kiindulópontja lehet a Balaton-felvidékre vagy a környékre tett kirándulásnak, múzeumlátogatásnak, aktív pihenéssel egybekötött programnak, vidám folklór esteknek, borkóstolóknak, gyalogos- és kerékpártúráknak, valamint sétahajózásoknak is.

Amennyiben egyéni szervezésben kerekedne fel megismerni Keszthelyt és környékét, az alábbi települések nevezetességeit ajánljuk megtekintésre:

 • Hévíz – gyógyfürdő
 • Sümeg – vár, lovagi torna
 • Tapolca – tavasbarlang
 • Kehidakustány – élményfürdő
 • Kis-Balaton - látogató központ
 • Kányavári-sziget
 • Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum
 • Káli-medence
 • Salföld-major
 • Tátika várrom
 • Rezi várrom
 • Szigligeti várrom
 • Balatongyörök - Szép-kilátó
 • Balatonederics - Afrika Múzeum, Csodabogyós cseppkőbarlang

Hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!

Ha Ön klubtagunk, vagy csak kíváncsi szállodacsoportunk legújabb híreire illetve kedvezményes ajánlataira, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre. Így havi rendszerességgel értesülhet aktuális kedvezményeinkről, új csomagajánlatainkról.