Ajánlatkérés

Ajánlatkérés szobafoglalás

Kérje személyre szabott ajánlatunkat kötelezettség nélkül. Garantáltan a legkedvezőbb árat számoljuk!

Érkezés

Távozás

Abbázia tipp

Foglaljon közvetlenül nálunk és mi megajándékozzuk Önt!

Abbázia Club Hotel Kék

8360 Keszthely, Erzsébet királyné útja 23.

Ajánlatkérés/Szobafoglalás

+36-83/531-981 - sales@abbaziagroup.com

Látnivalók és programok a környéken

A Balaton fővárosa, Keszthely

A Balaton nyugati szegletében élénk kulturális élettel, gazdag történelemmel találkozhatunk a Zalai-dombság és a Keszthelyi-fennsík ölelésében. A kis zalai városnak olyan híres emberek a szülöttei, mint Asbóth Sándor, Goldmark Károly, Szendrey Júlia, gróf Festetics György vagy Básti Lajos. Az ember akármerre fordítja a fejét, az ősök emlékeivel találkozik, amikhez mély tisztelettel és megbecsüléssel fordulnak a helyiek.

Egy város, ahol jó lenni

A csendes kisvárosi hangulat és a balatoni nyüzsgés találkozásából kulturális fesztiválok, Balaton parti koncertek, színes színházi előadások, ezernyi látnivaló nőtte ki magát. A kihagyhatatlan kulturális 5-ös valahogy így néz ki: Festetics kastély, Fő tér, Balaton Kongresszusi Központ és Színház, Balatoni Múzeum, Helikon park. Egy pár órás körsétával végezetül a Balaton partra érve belekóstolhatunk a város édes esszenciájába, magunkba szívva a történelem és a természeti értékek velejét.

Festetics Kastély: Keszthely legismertebb látványossága, Európa egyik legnagyobb, az ország egyik leglátogatottabb barokk stílusú kastélya a város északi részén lévő Festetics Kastély, öt épületében hat állandó kiállítást mutat be. Hatalmas és rendezett parkja egész évben hosszú sétákra csábítja a látogatókat, a gyönyörű épületegyüttesben található kiállítások bejárása pedig könnyen kitölthetik akár az egész napot is. 

Fő tér: A kastélyból a Sétálóutcán keresztül a Fő térre érve számos városi nevezetességgel találkozhatunk. A romantikus vagy eklektikus stílusban épült lakóházak és a gránit, bazaltlapokkal burkolt utca a város jellegzetességei közé tartoznak. A téren Festetics György ülőszobra, amit a gróf születésének 250. évfordulójára avattak, valamint a Szentháromság-szobor és a Magyarok Nagyasszonya Plébánia Templom található.

Balaton Kongresszusi Központ és Színház: A Fő térről kissé elkanyarodva a színház épületénél találjuk magunkat. Az 1910-ben épült és 2002-ben teljesen felújított épület egész évben koncertek, színházi előadások, ismeretterjesztő műsorok, városi rendezvények helyszíne. Érdemes érdeklődni az éppen aktuális műsorokkal kapcsolatban.

Balatoni Múzeum: A Fő teret elhagyva a Balaton part irányába, szemben találjuk magunkat egy patinás épülettel, ami a magyar tenger egyetlen hivatalos múzeumaként a tó értékeit tárja a látogató elé. A Balatoni Múzeum a Balaton történetét bemutató állandó kiállítással, a környéken feltárt régészeti leletekkel, népművészeti és állatvilág tárlattal várja a látogatókat. 

Helikon park: A város legnagyobb zöldterülete, hatalmas gesztenye és platán fáival bámulatos látványt nyújt. Az akár 13 méter magasságot is elérő faóriások között sétálva végtelen csend és nyugalom árad szét a tagokban. A park közepén áll a Helikon-emlékmű, ami a város jelképévé is vált. 

+ érdekes múzeumok a városban, amit érdemes meglátogatni

Marcipán Múzeum: A Marcipán Múzeum Keszthelyen, a Festetics Kastély közvetlen közelében várja kedves vendégeit. Simonfai Jenő, és felesége, Ágnes a marcipánfigurák készítését mesteri szintre fejlesztette, melyből a legszebb darabokat egy kiállításon vendégeink is megtekinthetik. 

Babamúzeum, Csigaparlament, Történelmi Panoptikum, Játékmúzeum, Kínzó Múzeum, Erotikus Panoptikum, Giccsmúzeum

A különféle stílusú és érdekes látnivalókat rejtő múzeumok egész évben várják a kedves látogatókat Keszthely szívében. A járványügyi helyzetre való tekintettel fontos, hogy a múzeumlátogatás vagy program tervezés előtt mindig érdeklődjenek az aktuális nyitvatartásról és vendégfogadásról.

Környékbeli látnivalók, programok

Fekvésének és adottságainak köszönhetően az Abbázia Club Hotel tökéletes kiindulópontja lehet a Balaton felvidékre vagy a környékre tett kirándulásnak, múzeumlátogatásnak, aktív pihenéssel egybekötött programnak, vidám hangulatú folklór esteknek, borkóstolóknak, gyalogos- és kerékpártúráknak, valamint hajókázásoknak is.

Amennyiben egyedül kerekedne fel megismerni Keszthelyt és környékét, az alábbi települések nevezetességeit ajánljuk megtekintésre:

 • Hévíz – gyógyfürdő
 • Sümeg – vár, lovagi torna
 • Tapolca – tavasbarlang
 • Kehidakustány – élményfürdő
 • Kis-Balaton
 • Kányavári-sziget
 • Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum
 • Káli-medence
 • Salföld-major
 • Tátika várrom
 • Rezi várrom
 • Szigligeti várrom
 • Balatongyörök - Szép-kilátó
 • Balatonederics - Afrika Múzeum, Csodabogyós cseppkőbarlang

Hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!

Ha Ön klubtagunk, vagy csak kíváncsi szállodacsoportunk legújabb híreire illetve kedvezményes ajánlataira, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre. Így havi rendszerességgel értesülhet aktuális kedvezményeinkről, új csomagajánlatainkról.