Abbázia Club Hotel - apartman hotel a Balaton mellett, Keszthely szívében

Látnivalók és programok Keszthely - Környékbeli látnivalók

Balaton

A Balaton több mint víz, valójában magyar kultusz

A magyar tenger; a Balaton, Európa legnagyobb tava, több mint azt az ember elsőre gondolná. Nem csak víz, de élmény, kultúra, természet vagy röviden; maga a varázslat. Nincs ember kis hazánkban, akinek ne jutna eszébe valami róla, valakinek a felhőtlen gyerekkor, másoknak a táborozások, a családi nyaralások, a kirándulások, tekerés vagy úszás, a fergeteges nyári bulik. Egyszerre nosztalgikus és örök, valamint mindig megújuló és rohamosan fejlődő.

Sokak számára csak egy évszakos, nyári történet, de akik igazán ismerik a tó ezer arcát, jól tudják, hogy sokkal több ennél. A természeti parkok, a változatos élővilág és a színes kisvárosok az év minden szakában végeláthatatlan élményekkel várják a látogatókat. Az északi part műemlékekben, múzeumokban és természeti kincsekben gazdag, a két keréken járók igazi paradicsoma. A déli part csak arra való, hogy onnan nézze az ember az északi part panorámáját, tartja a mondás, de ezen a parton is akad szépség a bulikon kívül is. Kápolnák, várak, gasztronómiai központok és kikötők várják az érdeklődéssel megpakolt táskákat és vele a fáradt utazókat.

A Balaton sokszínű varázsa nem egy magyar költőt, írót megihletett már, Eötvös Károly Utazás a Balaton körül c. művében így ír a tóról: "Egyszer láttalak életemben, de mintha mindig ismertelek volna, amióta élek. Úgy érzem, mintha a szívemhez nőttél volna.".

A Balatoni táj szépségeit felfedezni és kiismerni még egy élet is kevés lehet, de ott lenni, megélni és átélni minden pénzt megér.

A Balaton fővárosa, Keszthely

A Balaton nyugati szegletében élénk kulturális élettel, gazdag történelemmel találkozhatunk a Zalai-dombság és a Keszthelyi-fennsík ölelésében. A kis zalai városnak olyan híres emberek a szülöttei, mint Asbóth Sándor, Goldmark Károly, Szendrey Júlia, gróf Festetics György vagy Básti Lajos. Az ember akármerre fordítja a fejét, az ősök emlékeivel találkozik, amikhez mély tisztelettel és megbecsüléssel fordulnak a helyiek.

Egy város, ahol jó lenni

A csendes kisvárosi hangulat és a balatoni nyüzsgés találkozásából kulturális fesztiválok, Balaton parti koncertek, színes színházi előadások, ezernyi látnivaló nőtte ki magát. A kihagyhatatlan kulturális 5-ös valahogy így néz ki: Festetics kastély, Fő tér, Balaton Kongresszusi Központ és Színház, Balatoni Múzeum, Helikon park. Egy pár órás körsétával végezetül a Balaton partra érve belekóstolhatunk a város édes esszenciájába, magunkba szívva a történelem és a természeti értékek velejét.

Festetics Kastély
Keszthely legismertebb látványossága, Európa egyik legnagyobb, az ország egyik leglátogatottabb barokk stílusú kastélya a város északi részén lévő Festetics Kastély, öt épületében hat állandó kiállítást mutat be. Hatalmas és rendezett parkja egész évben hosszú sétákra csábítja a látogatókat, a gyönyörű épületegyüttesben található kiállítások bejárása pedig könnyen kitölthetik akár az egész napot is. Tekintse meg a főúri életformát bemutató szekcióban a csodálatos tükörtermet, a patinásan elegáns tölgyfa lépcsőházat, vagy a több ezer kötetet számláló, lélegzetelállító magánkönyvtárat. A kastély emellett otthont ad az iszlám világ művészetét bemutató tárlatnak, valamint a korábbi lovarda épületében kialakított kocsi- és hintómúzeumnak is. Ha pedig már a fenti látványosságokat ismerik, érdemes megnézniük a legújabb, 2008.-ban megnyitott szárnyat. Itt az első két szinten 5 kontinens vadásztrófeáit és vadállományát bemutató tárlatot tekinthetnek meg, a tetőtérben pedig több mint 500 m2-en három, történelmi hitelességgel megalkotott modellvasút-vonal várja Önöket. A parkban nyáron a Keszthelyi Nyári Játékok keretén belül szabadtéri színházi előadásokat tekinthet meg a nagyközönség.

Fő tér
A kastélyból a Sétálóutcán keresztül a Fő térre érve számos városi nevezetességgel találkozhatunk. A romantikus vagy eklektikus stílusban épült lakóházak és a gránit, bazaltlapokkal burkolt utca a város jellegzetességei közé tartoznak. A téren Festetics György ülőszobra, amit a gróf születésének 250. évfordulójára avattak, valamint a Szentháromság-szobor és a Magyarok Nagyasszonya Plébánia Templom található.

Balaton Kongresszusi Központ és Színház
A Fő térről kissé elkanyarodva a színház épületénél találjuk magunkat. Az 1910-ben épült és 2002-ben teljesen felújított épület egész évben koncertek, színházi előadások, ismeretterjesztő műsorok, városi rendezvények helyszíne. Érdemes érdeklődni az éppen aktuális műsorokkal kapcsolatban.

Balatoni Múzeum
A Fő teret elhagyva a Balaton part irányába, szemben találjuk magunkat egy patinás épülettel, ami a magyar tenger egyetlen hivatalos múzeumaként a tó értékeit tárja a látogató elé. A Balatoni Múzeum a Balaton történetét bemutató állandó kiállítással, a környéken feltárt régészeti leletekkel, népművészeti és állatvilág tárlattal várja a látogatókat. Időszakosan festmények, fotók kerülnek kiállításra. A gyermekek számára ünnepnapokon és tanítási szüneteken rendszeresen érdekes játszóházakat szerveznek.

Helikon park
A város legnagyobb zöldterülete, hatalmas gesztenye és platán fáival bámulatos látványt nyújt. Az akár 13 méter magasságot is elérő faóriások között sétálva végtelen csend és nyugalom árad szét a tagokban. A park közepén áll a Helikon-emlékmű, ami a város jelképévé is vált. A Helikon ünnepségeknek emléket állító építmény a mai napig a modern rendezvénysorozat megnyitóinak helyszíne. A vasúti síneken áthaladva a Balaton part már csak egy karnyújtásnyira tárul elénk.

+ érdekes múzeumok a városban, amit érdemes meglátogatni

Marcipán Múzeum
A Marcipán Múzeum Keszthelyen, a Festetics Kastély közvetlen közelében várja kedves vendégeit. Simonfai Jenő, és felesége, Ágnes a marcipánfigurák készítését mesteri szintre fejlesztette, melyből a legszebb darabokat egy kiállításon vendégeink is megtekinthetik. Emellett a múzeum nem csak a szemet, hanem a szaglószerveket és az ízlelőbimbókat is kényezteti: semmiképpen ne hagyja ki az sütemény- fagylaltkelyheket, valamint a város legfinomabb kávéját sem.
Nyitva tartás: március 1. - december 31, 10:00- 18:00. Szünnap: hétfő

Babamúzeum, Csigaparlament, Történelmi Panoptikum, Játékmúzeum, Kínzó Múzeum, Erotikus Panoptikum, Giccsmúzeum
A különféle stílusú és érdekes látnivalókat rejtő múzeumok egész évben várják a kedves látogatókat Keszthely szívében. Szállodánk vendégeit 10% kedvezmény illeti meg a belépőjegyek árából! (További információ a recepción)
8360 Keszthely, Kossuth Lajos utca (Sétálóutca), Tel/Fax: 06 83 318-855, egész évben nyitva minden nap: nyári időszak: 9:00 – 18:00, téli időszak: 10:00 – 17:00

Környékbeli látnivalók, programok menüpont

Fekvésének és adottságainak köszönhetően az Abbázia Club Hotel tökéletes kiindulópontja lehet a Balaton felvidékre vagy a környékre tett kirándulásnak, múzeumlátogatásnak, aktív pihenéssel egybekötött programnak, vidám hangulatú folklór esteknek, borkóstolóknak, gyalogos- és kerékpártúráknak, valamint hajókázásoknak is.

Szállodánkban számos programlehetőséget is lefoglalhatnak vendégeink. Programkínálatukban számos egy napos kirándulás szerepel, többek között Budapestre, Bécsbe és Zágrábba is szervezünk városnézéseket. A rövidebb utak alkalmával partnerünk Herendre, a Balaton-felvidékre, illetve a Kis-Balatonhoz viszi a kirándulni vágyókat. Az esti programkínálatban megtalálhatók hagyományőrző, zenés-táncos estek, cigányszerelem, lovagi torna, borkóstoló, sőt még parasztlakodalom is.

Részletes információ és jelentkezés a szálloda recepcióján egész nap.

Amennyiben egyedül kerekedne fel megismerni Keszthelyt és környékét, az alábbi települések nevezetességeit ajánljuk megtekintésre:

  Ötletek egy napos kirándulásokhoz
 • Hévíz – gyógyfürdő
 • Sümeg – vár, lovagi torna
 • Tapolca – tavasbarlang
 • Kehidakustány – élményfürdő
 • Kis-Balaton
 • Kányavári-sziget
 • Bivalyrezervátum
 • Káli-medence
 • Salföld-major
 • Tátika várrom
 • Rezi várrom
 • Szigligeti várrom
 • Balatongyörök - Szép-kilátó
 • Cserszegtomaj - Margit-kilátó
 • Balatonederics - Afrika Múzeum, Csodabogyós cseppkőbarlang

iratkozzon fel hírlevelünkre

Ha Ön klubtagunk, vagy csak kíváncsi szállodacsoportunk legújabb híreire, vagy kedvezményes ajánlataira, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre. Így havi rendszerességgel értesülhet aktuális kedvezményeinkről, új csomagajánlatainkról.

Az Abbázia Group tiszteletben tartja és biztonsággal őrzi az Ön személyes adatait, csak saját promóciós kampányainak keretében használja fel, harmadik személynek nem adja át. Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-60578/2012. ABBAZIA GROUP c/o Club Dobogómajor, H-8372 Cserszegtomaj, Hévízi út 1., Hungary Tel. +36•83•531•981, newsletter@abbaziagroup.com

Az oldalunkon HTTP-sütiket használunk, a lehető legjobb webes élmény biztosítása érdekében. A továbblépéssel és az oldal használatával, beleértve az oldalon maradást is, Ön beleegyezik ezek használatába. További információkért vagy a cookie-k eltávolításáért, kérjük, olvassa el az Adatvédelmi irányelvek 4.5.A ill. 4.5.B fejezetét.

Tovább